Nemački novinari u turističkom obilasku Srbije

Turistička organizacija Srbije (TOS) će od 7. do do 11. juna biti domaćin novinarima nemačkih medija, koji će obilaziti atraktivne destinacije sa ciljem promovisanja turističke ponude naše zemlje.

Nemački novinari će u okviru studijske posete pod nazivom „”Dunav, Drina, Morava – Zapadna Srbija“, imati priliku da provere „”city break“ turističku ponudu srpskih gradova, a upoznaće se i sa tri naše velike reke: Dunavom, Drinom i Zapadnom Moravom.

Gostima će biti predstavljeni turistički sadržaji i aktivnosti koje nudi odmor na srpskim rekama, a uživaće i u gastronomskim specijalitetima Zlatibora, u vinima Fruške gore i atrakcijama kao što su vožnja Šarganskom osmicom ili obilazak Mauzoleja porodice Karađorđević i brojnih manastira Ovčarsko-kablarske klisure.

Poseta nemačkih novinara organizovana je uz podršku lokalnih turističkih organizacija Novog Sada i Čačka, kao i lokalnih turističkih organizacija Zlatibora i Topole, prenosi agencija „Tanjug“.

Statistički podaci pokazuju da je u 2016. godini Srbiju posetilo 63.935 nemačkih turista, što predstavlja rast od 5 posto u odnosu na 2015. godinu. Tendencija rasta se nastavila i u prva 4 meseca ove godine, tokom kojih je Srbiju posetilo 24 posto nemačkih turista više u odnosu na isti period prošle godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор