Na minhenskom aerodromu napušteno 30.000 kofera

Uoči katoličkog Božića na aerodromu u Minhenu vlada totalni haos, s obzirom na to da se koferi gomilaju po hodnicima, a svakim danom ih je sve više. Iako praznici počinju, očekuje se da će haos biti sve veći.

Na veb stranici aerodroma od srede se objavljuju oglasi za posao, a traže se radnici za rukovanje prtljagom. Budući da je premalo tehničkog osoblja, samo je prošle nedelje oko 15.000 kofera ostalo za haosom koji je nastao usled jakog leda. Tome treba dodati i predprazničnu gužvu, jer će između 23. decembra i 8. januara poleteti i sleteti oko 11.000 aviona, pa se očekuje da će 1,3 miliona putnika nosoto puno prtljaga.

Radnici aerodroma navode da oba operatera, kompanije Aeroground i Swissport Losch, teško mogu da pokriju poslove oko utovara i istovara tereta iz aviona. Neki avioni poleću bez utovarenih kofera, pa će ovih dana verovatno biti neprijatnih iznenađenja kada putnici stignu na svoja odredišta, prenosi fenix magazine.

Nemački mediji navode da je oko 30.000 napuštenih kofera nagomilano u hodnicima aerodroma, a taj se broj povećava svakim danom. Insajder za nemačke medije najavljuje za naredne dane „apsolutnu katastrofu“.

U takvoj situaciji, malobrojno tehničko osoblje aerodroma traži veće plate i zapošljavanje novih radnika. Početni razgovori sa upravom, održani u sredu nisu dali rezultate, budući da iz Radničkog veća Flughafen-GmbH izveštavaju da je poslodavac jako neodlučan. Za sada je samo dogovoren nastavak pregovora u januaru.

Između ostalog, radnici aerodroma traže neoporezivu naknadu od 200 eura mesečno i zadržavanje raznih dodataka koji bi, zapravo, istekli krajem godine, poput povećane naknade za putne troškove i naknade za stres.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор