Aviomotori nemačkog „Libheroma“ i „Rols Rojsa“

made-in-germany-rs-avion-turbina

Britanska mašinska grupacija „Rols Rojs“ najavila je da će sa nemačkom kompanijom „Libher-Aerospejs“ (Liebherr-Aerospace) osnovati mešovito preduzeće radi razvijanja i proizvodnje novog, efikasnijeg prenosnog mehanizma za avio-motore.

Britanska grupacija, kao drugi najveći svetski proizvođač avio-motora, trenutno radi na novom „ultrafan“ motoru, koji bi trebalo da bude gotov do 2025. godine, a koji bi za razliku od sadašnje generacije motora, trebalo da obezbedi najmanje 25 posto manju potrošnju goriva, prenosi agencija „Rojters“.

Mešovita firma dve kompanije nalaziće se u nemačkom gradu Fridrihšafenu, u postojećim pogonima nemačkog partnera, a proizvodiće komponente za mehanizam napajanja i prenosa. Kako je saopšteno, u izgledu je i izgradnja nove fabrike u zavisnosti od rasta proizvodnje.

Južno od Berlina Rols Rojsov ogranak u Nemačkoj već je počeo sa izgradnjom 80 miliona eura vrednog centra za testiranje.

U okviru vazduhoplovnog Sektora Rols Rojsa, čije je sedište u centralnoj Engleskoj, u toku je realizacija programa smanjenja troškova, što je deo plana za poboljšanje profitabilnosti tog Odseka britanske grupacije, koji zaostaje u odnosu na svog većeg rivala „Dženeral Elektrika“ iz SAD.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор