Kamping potencijali sela Lunjevica

made-in-germany-rs-selo-lunjevica

Kako je saopštila Turistička organizacija Gornjeg Milanovca, selo Lunjevica ocenjeno je kao najatraktivnija lokacija u Srbiji u okviru projekta pod nazivom „Kamping potencijali Srbije – Mapiranje Srbije u potrazi za atraktivnim, novim kamping lokalitetima“.

Projekat vredan 69.000 eura finasira Ministarstvo finansija i privrede, a realizuje Kamping Asocijacija Srbije sa Turističkom organizacijom Srbije kao partnerom, prenosi agencija „Tanjug“.

Cilj projekta bio je izrada Programa razvoja kampinga kao turističkog proizvoda i definisanje 10 najatraktivnijih lokacija u Srbiji za kreiranje novih kampova koji po svojim svojstvima i opštim geografskim i tehničkim karakteristikama, odgovaraju zahtevima modernih kamping turista.

Lokacija Lunjevica nadomak seoskog igrališta, povšine je od oko 40 ari, a nalazi se na 4 km od Gornjeg Milanovca, uz lokalni put i Lunjevačku reku. Blizu je Rudnika, Takova i Ravne gore, koji imaju puno prirodnih i kulturno-istorijskih atrakcija. Blizina magistralnih puteva, pre svega Ibarske magistrale i Koridora 10, omogućava tranzitni katrakter potencijalnog kampa, ali i banjskog i rekreativnog turizma, s obzirom na blizinu Atomske banje Trepča.

Prema projektu savremene kamping parcele, velike površine treba da sadrže kompletno opremljen sanitarni čvor za upotrebu tuševa i toaleta, stubove sa priključcima za struju i vodu, uredaj za pražnjenje hemijskih toaleta, prostorije za odlaganje smeća, kao i recepciju, kuhinju, letnjikovac i druge sadržaje po potrebi i u zavisnosti od interesovanja korisnika.
U Turističkoj organizaciji Gornjeg Milanovca očekuju da će budući kamp u Lunjevici, biti omiljeno zaustavno mesto za sve turiste-kampere kojima je Gornji Milanovac uz put, navedeno je u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор