U Srbiji vanredna situacija zbog poplava

made-in-germany-rs-poplave-u-srbiji

Na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, Vlada Srbije je proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Srbije, kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života i bezbednost građana i stvari, kao i otklanjanje posledica poplava.

Vlada će svakodnevno održavati sednice Štaba za vanredne situacije i kontinuirano će pratiti situaciju na terenu i o tome obaveštavati građane. Vlada saopštava da celokupnu situaciju otežava i migrantska kriza, zvog čega će policiji u zaštiti granica, u narednim danima pomagati i Vojska Srbije. Proglašenje vanredna situacija u celoj zemlji podrazumeva angažovanje svih raspoloživih snaga Vojske i MUP-a kako bi se pomoglo narodu u borbi sa vodenom stihijom.

Auto-moto savez Srbije je saopštio da je put od Čačaka do Guče preko Zaoke neprohodan za saobraćaj, kao i putevi od Guče do Novog Pazara, i od Kratovske stene preko Lučana do Guče, zbog ispumpavanja vode iz naselja Lučani. U saopštenju Javnog preduzeća “Putevi Srbije” kaže se da je privremeno prekinut saobraćaj na deonici puta Ljubovija – Rogačica kod mesta Okletac. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je saopštilo da je na raspolaganju 719 vozila, 327 mašina, 1.118 pojedinačnih komada različite opreme i 2.122 zaposlenih u putarskim preduzećima, prenosi „eKapija“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор