Nemački povrtar neguje samo džinovsko povrće

Mladi nemački povrtar iz grada Posnecka postavio je svetski rekord sa najvećom na svetu raznolikošću džinovskog povrća u svojoj bašti, prenosi portal Bild.

Na svom Facebook profilu Patrik Tajhman se pohvalio da je ostvario rekord nakon berbe 33 različite vrste povrća, među kojima se nalaze i ogromne repe, luk, paradajz, šargarepe, tikvice i rotkvice.

Svo ovo džinovsko povrće lično je u svojoj bašti odgajio 28-godišnji Patrik koji ne skriva sreću i ponos zbog postignutog rekorda.

– Svetski rekord je najveća stvar koja se može desiti uzgajivaču džinovskog povrća. To ću uvek ceniti – napisao je presrećni Tajhman na Fejsbuku.

Patrikov uspeh potvrdio je i Olaf Kuhenbeker, glavni sudija Nemačkog instituta za rekorde (Rekord-Institut für Deutschland), uručivši mu priznanje kojim predani nemački povrtar pohvalio na svom profilu.

Uzgajivači povrća koji su se takmičili morali su da proizvedu najmanje 30 različitih vrsta džinovskog povrća kako bi se uopšte kvalifikovali, a Tajhman ih je uzgojio čak 33 i to tek nakon što mu je hladno proleće uništilo deo zasada.

Patrik je nakon pobede otkrio i neke tajne gajenja džinovskog povrća, poput nege biljaka dečjim puderom, šumećih tableta magnezijuma rastopljenih u vodi za zalivanje, ili pokrivanje tikvi hladnim peškirom tokom vrućina…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор