BMW odustaje od polovine svojih modela sa klasičnim motorom

Nemačka automobilska kompanija BMW namerava da svoju paletu automobila i motocikala radikalno izmeni uvođenjem hibridnih i potpuno električnih vozila, dok će sadašnji modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem ostati tek deo ponude.

BMW je kraj svoje financijske završio rastom zarade, koja je na nivou cele grupacije, zajedno sa BMW motociklima i brendovima Mini i Rolls-Royce, po prvi put u istoriji premašila 100 milijardi eura, prenosi Klix.

U saopštenju nemačkog proizvođača se dodaje i da će već sledeće godine započeti sa procesom promene pogonskih jedinica na polovini modela koje grupacija trenutno pravi, odnosno da će 50 posto tradicionalnih verzija pogonskih sklopova biti eliminisano zarad stvaranja poboljšanih, inteligentnih arhitektura vozila i dodatnih elektrificiranih pogonskih sklopova.

Kompanija ne navodi detalje o odredenim modelima, ali je poslovna strategija jasna. Počev od 2021. godine, BMW će preduzeti energičnije korake ka prelasku sa pogonskog sistema sa unutrašnjim sagorijevanjem na hibridne i elektricne sisteme.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор