Skočila globalna prodaja luksuznih BMW-a i Mercedesa

Poslednji podaci za ovu godinu pokazuju da je oporavak tržišta automobila zahvatio sve domene, naročito u AMG i M segmentima, zbog čega nemački proizvođači poput BMW-a i Mercedesa zadovoljno trljaju ruke.

Kada je u pitanju Evropa, oporavak je primetan čak i u podsegmentu posebno atraktivnih BMW premijum sportskih automobila. U prvoj polovini ove godine, M divizija te kompanije prodala je čak 19.600 automobila u Evropi, uz neverovatan rast od 58 posto. Ako se tome doda još 16.400 prodatih primeraka u Americi, jasno je da su u BMW-u više nego zadovoljni.

U pitanju su „pravi“ M modeli, a ne sportske verzije standardnih modela poput M340i. Primera radi, moćni SUV XM, inače jedan od najskupljih i najtežih BMW-a, prodat je u više od 1.000 primeraka, kako u Evropi i tako i u SAD.

I u kompaniji Mercedes takođe mogu da budu zadovoljni ovogodišnjim poslovanjem. AMG segment je ove godine zabeležio prodaju od ukupno 13.700 vozila, što je porast od čak 57 procenata.

Najveći udeo u Mercedesovoj prodaji imala je legendarna G-klasa, preciznije G63 model, čiji udeo iznosi čak četvrtinu AMG-ove prodaje

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор