Rajaner odlazi sa frankfurtskog aerodroma

Irski niskobudžetni avio-prevoznik Rajaner najavljuje da će zatvoriti svoju bazu na aerodromu u Frankfurtu, budući da su nemački piloti koji rade za tu kompaniju odbili smanjenje plata, kao meru zbog ekonomske krize izazvane virusnom pandemijom.

Kao i druge avio-kompanije i Rajaner se već nekoliko meseci bori za opstanak usled naglog pada putovanja i ograničavanja letova, odnosno restriktivnih mera koje su mnoge zemlje uvele zbog pandemije. S tim u vezi, kompanija je već upozorila svoje nemačke pilote na rizik da do kraja leta zatvori svoje baze i na aerodromu u Dizeldorfu i berlinskom Tegelu, prenosi BBC.

Irska kompanija je još krajem maja najavila da će biti prinuđena da u Evropi ukine 3.000 radnih mesta. Piloti i stjuardese Rajanera u Britaniji su pristali na nedavno najavljeno smanjenje plata, ali je nemački sindikat pilota „Ferajnigung kokpit“ saopštio da je tek manje od polovine Rajanerovih pilota u toj zemlji saglasno sa ovom merom.

„Moramo da nastavimo sa sprovođenjem alternativnih mera kako bismo uštedeli, a te mere, nažalost, podrazumevaju zatvaranja baza i otkaze“, navodi se u poruci koju je irski avio-prevoznik uputio svojim pilotima u Nemačkoj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор