Porsche kupio akcije još jednog proivođača e-bicikala

Nakon što je prošle godine preuzela većinski vlasnički udeo u hrvatskom proizvođaču električnih bicikala Greyp, nemačka automobilska kompanija Porše sada je kupila i udeo u još jednoj sličnoj kompaniji – Fazua, čije je sedište u Bavarskoj.

Ne samo da se Porše drastično okrenuo prema električnim automobilima, zbog čega je model Taycan za kratko vreme postao jedan od najprodavanijih u svetu, nemačka kompanija se sada već ozbiljno uključila i u osvajanje tržišta električnih bicikala, piše Bug.

Naime, Porsche je sada postao vlasnik i 20% kompanije Fazua, koja se bavi proizvodnjom pogonskih sistema za električne bicikle, uz dogovorenu mogućnost prema kojoj ima pravo da prvi kupi još deonica, kako bi u budućnosti mogao postati i većinski vlasnik te firme.

Pogonske sisteme za električne bicikle i elektromotore kompanije Fazua ugrađuje čak 40-ak proizvođača e-bicikala. Njihovi sistemi su jedinstveni po tome što se elektromotor i baterija lako mogu ukloniti sa rama, što vlasnicima omogućava da bicikle koriste i bez elektromotora i baterija, ali i bez dodatnog tereta koji oni prave.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор