Metro pomaže digitalizaciju malog biznisa

Nemačka trgovinska kompanija METRO Cash & Carry Srbija 13. oktobra tradicionalno obeležava „Dan sopstvenog poslovanja“ kroz podršku malim i nezavisnim biznisima, koja će se ove godine odnositi na digitalizaciju i lakšu adaptaciju na online poslovanje.

Zahvaljujući globalnoj saradnji Metroa i Google-a, a u cilju stabilizacije poslovanja i oporavka preduzetnika i malih preduzeća u kriznim vremenima, preduzetnicima koji se prijave na besplatni Metroov portal https://www.own-business-day.co, biće omogućena jednostavna i brza registracija My Google Business naloga.

Iz kompanije poručuju da će na ovaj način preduzetnici postati vidljivi i pozicionirani na Google mapama, što će im omogućiti veću online vidljivost i prisustvo, a time i veći broj upita za poslovnu saradnju i potencijalno veći promet i zaradu. Stoga Metro poziva srpske preduzetnike da na Dan sopstvenog poslovanja osmisle posebne ponude.

– Samostalni i mali preduzetnici su ključna karika zdrave i dinamične privrede i ekonomije svakog društva. Njihovo osnaživanje i pružanje podrške, posebno u ovom trenutku, od neprocenjivog su značaja ne samo za njih već i za kompletnu zajednicu. Metro već 15 godina nastoji da bude pouzdan partner preduzetnicima. Smatramo da je njihov uspeh naš posao, a ove godine više nego ikada – objasnio je André Rinnensland, generalni direktor METRO Cash & Carry Srbija.

On je istakao da je Dan sopstvenog poslovanja dobra priliku da kompanija podrži proces digitalizacije, jer danas online poslovanje i vidljivost u velikoj meri postaju presudni za uspešan biznis. Rinnensland je ovom prilikom pozvao sve građane da podrže svoje omiljene lokalne preduzetnike koji su posebno ugroženi epidemijom korona virusa, jer se, kako je rekao, tako jača celokupna ekonomija, a svakodnevni život čini bogatijim kroz raznovrsne ponude i izbore koje pružaju samostalni preduzetnici.

Svim preduzetnicima (restoranima, trgovinama, kafićima, pekarama, zanatlijama…) koji se registruju na navedeni portal Metro će omogućiti dodatne brojne pogodnosti pri kupovini u periodu do 13. oktobra i obeležavanja Dana sopstvenog poslovanja, javlja eKapija.

Kao globalna inicijativa kompanije Metro posvećena većoj vidljivosti i prepoznavanju miliona preduzetnika širom sveta, Dan sopstvenog poslovanja se obeležava svake godine drugog utorka u oktobru kroz različite aktivnosti i besplatnu promociju, čime kompanija nastoji da podrži nezavisno poslovanje kao jedan od ključnih elemenata stabilnog i održivog razvoja društva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор