Zlatiborska gondola obara rekorde

Zlatibor je tokom novogodišnjih praznika oborio sve rekorde po turističkoj posećenosti. Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor, najposećenija srpska planina je za praznike imala preko 50.000 gostiju.

Gotovo prolećno vreme i temperature izmamili su u prirodu na hiljade ljudi, a glavna atrakcija je bila, kao i tokom cele prošle godine, zlatiborska zlatna gondola, inače najduža na svetu. Dobro poznati redovi formirali su se već od ranog jutra, a veliki broj putnika je strpljivo čekao u redu na svoju kabinu.

Za samo četiri praznična dana gondola je prevezla preko 6 hiljada turista, iako bi rezultat bio daleko impresivniji da još uvek nisu na snazi epidemiološke mere zbog kojih je kapacitet kabina prepolovljen, a maksimalan broj putnika ograničen na 5 po kabini, prenosi agencija Rina.

U Turističkoj organizaciji Zlatibor su istakli da su za putnike gondole imali i specijalnu prazničnu ponudu u vidu dve kabine dekorisane u novogodišnjem ruhu, koje su putnici mogli da zakupe samo za sebe. Njima je bio omogućen ulazak bez čekanja u redu, a na samom ulasku ih je dočekao i poklon dobrodošlice.

– Zbog velikog interesovanja koje su putnici pokazali, odlučili smo da ova praznična ponuda traje do 15. januara, kako bismo što većem broju posetilaca pružili mogućnost da uživaju u ovoj posebnoj vožnji – poručilo su iz TO Zlatibor.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор