Za 1. maj sindikati kritikuju vlast i nude rešenja

Pod sloganom „Za demokratski i radnički restart“, međunarodni praznik rada Prvi maj Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ obeležiće na Platou Dimitrija Tucovića (Trg Slavija) u Beogradu, sa početkom u 12.00 sati.

Predstavnici sindikata će se obratiti građanima i govoriti o tome kako danas funkcionišu institucije u Srbiji i kako treba da izgleda država, kao i o inicijativi za uspostavljanje sudova, predlogu za uvođenje progresivnog oporezivanja, predlogu novog Zakona o radu, javnim preduzećima, zdravstvu, socijalnoj zaštiti i školstvu.

„U novembru ćemo obeležiti 33 godine sindikalnog aktivizma, ponosni na ono što smo uradili u prošlosti i hrabro ulazeći u budućnost. A da bi ta budućnost bila onakva kakvoj težimo, mi se svakodnevno borimo za prava naših članova i članica, za njihove bolje uslove života i rada, jer sindikalna borba za radnike i radnice je borba za bolju Srbiju“, navodi se u Prvomajskom proglasu sindikata „Nezavisnost“.

U najavi Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) se navodi da povodom Prvog maja neće organizovati proteste, već skupove u gradovima širom Srbije, na kojima će razgovarati o problemima radnika. U Beogradu će skup početi u 11 sati na Adi Ciganliji, pod sloganom „Udružimo se u borbi za radnička prava“.

Članovi SSSS će razgovarati sa građanima i na temu perspektive tržišta rada, penzionoj politici, predlogu izmena Zakona o radu i zaštiti radničkih prava, prenosi agencija Beta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор