Užice pomaže preduzetnicima da prebrode krizu

Na sastanku gradonačelnice Užica Jelene Raković Radivojević sa predstavnicima gostitelja i turističkih agencija iz ovog grada odlučeno je da će ugostitelji biti oslobođeni plaćanja dela obaveza za zakup javnih površina, dok će turističke agencije dobiti jednokratnu novčanu pomoć.

Nakon sastanka je precizirano da će užički ugostitelji biti oslobođeni plaćanja dela obaveza za zakup javnih površina (letnje bašte i terase) i to u iznosu od oko 42 posto za 2021. godinu, a imaće i mogućnost da zaostale obaveze iz prethodnog perioda plate kroz reprogram duga.

I turističkim agencijama će takođe biti pružena finansijska podrška iz gradskog budžeta, tako što će dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 90.000 dinara, navodi se na sajtu grada, a, prenosi agencija RINA.

Užički ugostitelji i turistički radnici se slažu da je ovo jedan od dobrih načina da se prevaziđe ekonomska kriza u kojoj su se našli usled pandemije korona virusa i uvedenih restriktivnih zdravstvenih mera kojima su, prema procenama, najviše pogođeni upravo ugostitelji i turistički radnici.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор