U Leskovcu počinje “Roštiljijada”

made-in-germany-rs-rostilj

Turističko – privredna manifestacija leskovačka „Roštiljijada“ počinje danas, trajaće do 6. septembra, a očekuje se dolazak više od 700.000 posetilaca.

Kako su na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) objasnili organizatori te manifestacije, majstori roštilja će imati priliku da se predstave na oko 15.000 kvadratnih metara u samom centru grada, na 32 štanda, kao i da učestvuju na takmičenjima u pripremanju specijaliteta sa roštilja.

Posle ceremonije otvaranja i svečanog defilea, koncert će održati beogradska grupa Piloti, u utorak će nastupiti Pinkove zvezde, u sredu grupa Van Gog, u četvrtak Miroslav Ilić, u petak grupa Legende, a u subotu nove zvezde Granda, najavila je predstavnica Turističke organizacije Leskovca Tina Stojanović, a prenosi agencija “Tanjug”.

Po njenim rečima, majstori roštilja će se takmičiti 3. septembra, a učenici ugostiteljskih škola dan kasnije. Takođe će biti organizovano i takmičenje u pravljenju velike pljeskavice, na kome se očekuje da će biti nadmašen prošlogodišnji rekord pljeskavice od 56 kilograma. Na leskovačkoj „Roštiljijadi” će se pored domaćih, predstaviti i roštiljdžije iz Čačka, Knjaževca i Gornjeg Milanovca, dodala je Stojanovićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор