U Kragujevcu pušten u rad novi aerodrom

Kragujevačka MIND Korporacija pustila je 1. juna u rad ranije najavljen aerodrom koji se nalazi u okviru njihovog industrijskog parka, javlja Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i dodaje da će zvanični naziv nove vazdušne luke biti Aerodrom Kragujevac/MIND.

Aerodromu još nije dodeljen ICAO airport code i trenutno se označava sa LYXX, budući da ima jednu travnatu poletno-sletnu stazu dužine 900 metara. Ovakav aerodrom će moći da prihvati vazduhoplove težine do 6 tona, a preko njega će moći da se saobraća i danju i noću, prenosi Tangosix.

Operater kragujevačkog aerodroma je kompanija MIND Aviation, koja posluje u okviru MIND poslovne grupacije. Kako je najavljeno još u avgustu prošle godine, MIND korporacija ima u planu da na aerodromu u budućnosti izgradi asfaltnu pistu dužine kilometar i po, toranj kontrole letenja, tri hangara, restoran i stanicu za snabdevanje gorivom.

Inače, u Srbiji je, u razmaku od samo nekoliko dana, puštena u rad nova betonska pista na beogradskom Aerodromu „Nikola Tesla“ i otvoren potpuno novi aerodrom generalne avijacije u Kragujevcu, a samo godinu dana posle otvaranja aerodroma u Kruševcu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор