U Beogradu počinje Međunarodni sajam tehnike i tehnologije

U Hali 1 Beogradskog sajma, sutra u 11 časova počinje 65. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, koji će do 19. maja okupiti vodeće svetske kompanije, proizvođače, distributere, konstruktore, startapove, trgovce, naučno-istraživačke i obrazovne institucije, inovatore, agente, zastupnike i cehovska udruženja iz oblasti tehnike i proizvodnih tehnologija.

Na Manifestaciji će se, pod sloganom „Restart“, predstaviti gotovo 500 direktnih i indirektnih izlagača, od čega oko 200 stranih, iz tridesetak zemalja sa četiri kontinenta. Njima će na raspolaganju biti više od 15.000 kvadrata izlagačkog prostora u halama 1, 1A, 2, 3 i 3A i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Na sajmu će biti zastupljene CNC mašine, mašine alatke, obradni centri, alati i pribor za obradu i oblikovanje metala, elektronika, merna oprema i uređaji, procesna tehnika, hidraulika i pneumatika, aditivne, 3D i laserske tehnologije, metalurgija i livarstvo, tehnologije zavarivanja, elektroenergetika, rasveta i LED tehnologije, kao i termotehnika i KGH, zelena industrija, logistika i skladištenje, industrijska pakovanja i industrijska i kibernetska bezbednost i zaštita.

Namera organizatora bila je da se publici i stručnoj javnosti predstave inovativni proizvodi i tehnološka dostignuća u globalno-trendovskim oblastima kao što su industrije 4.0 i 5.0, automatizacija i robotika, veštačka inteligencija i mašinsko učenje, internet stvari (IoT), 5G mreže, blokčejn tehnologija, proširena i virtuelna stvarnost, nanotehnologija, čiste energije, kvantni računari, dronovi, te brojne oblasti u okviru telekomunikacija, informacionih tehnologija, medicinskih uređaja, energetike, transporta i građevinarstva.

Manifestacijum će biti obuhvaćen i niz događanja i aktivnosti koje će posetiocima pružiti priliku za umrežavanje, upoznavanje novih poslovnih partnera i razmenu iskustava. Pored toga, biće organizovani i brojni paneli, radionice i predavanja na kojima će se raspravljati o najnovijim trendovima u industriji i tehnologiji.

Radno vreme Sajma tehnike biće od 10 do 18 sati, saopštavaju organizatori.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор