Tri Folksvagena će opstati i nakon elektrifikacije

Osveženi Golf će se pojaviti na tržištu 2024. godine, dok se električni Golf može očekivati nakon 2028. Pored ovog modela, prelazak na nove električne modele preživeće još samo najprodavaniji Tiguan i GTI, a o svim ostalim modelima će se razgovarati od slučaja do slučaja.

Ovo je na sajmu automobila u Minhenu saopštio šef brenda Volkswagen Tomas Šefer, predstavljajući koncept ID.GTI kao nagoveštaj kako će električni GTI model izgledati u budućnosti. Sa druge strane, kako je rekao, postoji mogućnost da ID oznaka, koja je označavala električne modele, bude potpuno ukinuta, prenosi Top Gear.

– To je bilo neophodno u to vreme, ali verovatno nam neće trebati u budućnosti. Nismo sigurni da li ćemo ga potpuno odbaciti ili ćemo je zadržati za neke modele. Takođe, još uvek nismo odlučili da li će se modeli Golf i ID.3 spojiti u budućnosti u jedan ili ne – izjavio je Šefer.

Inače, Folksvagen je na sajmu u Minhenu otkrio da do 2027. godine namerava da predstavi tržištu 11 novih električnih automobila, jedan više nego što je prvobitno planirano, što nije iznenađenje kada se zna da je kompanija investirala velika sredstva u novu SSP mehaničku platformu za električne automobile.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор