Srpsko Ministarstvo za rad spremno za pegovore o dva poglavlja

Prema rečima ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević, to ministarstvo je spremno za početak pregovora sa Evropskom unijom (EU) o dva poglavlja iz svoje nadležnosti.

U skladu sa tim, Srbija očekuje vrlo brzo otpočinjanje pregovora u poglavljima 2 i 19 – sloboda kretanja radnika i socijalna politika i zapošljavanje, ali i za otvaranje drugih poglavlja koja do sada nisu otvorena, navodi se u saopštenju vlade.

Ministarka za rad je na sastanku sa državnim sekretarom Saveznog ministarstva za rad i socijalna pitanja Nemačke Rolfom Šmahtenbergom poručila da je proces priključenja Srbije EU strateški pravac i jedan od najvažnijih stubova spoljne politike Srbije.

– Srbija, u skladu s tim, očekuje vrlo brzo otpočinjanje pregovora i u pregovaračkim poglavljima koja do sada nisu otvorena – rekla je Kisić-Tepavčević, istakavši da Nemačka značajno podržava realizaciju aktivnosti iz delokruga njenog Ministarstva, zbog čega je uverena da će buduća saradnja biti još više produbljena.

Šmahtenberg je potvrdio da postoji prostor za unapredjenje saradnje srpskog i nemačkog ministarstva rada i u tom smislu je predložio potpisivanje Memoranduma o razumevanju, kojim bi bili definisani okviri za buduću saradnju komplementarnih ministarstava.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор