Sporazum Srbije i Nemačke za promociju energetske efikasnosti

Srpska ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović potpisala je sa direktorkom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju u Srbiji (GIZ) Danielom Funke Sporazum o sprovođenju projekta “Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji”.

Vrednost projekta iznosi 1,5 miliona eura, a potpisivanju ugovora su sa nemačke strane prisustvovali i vođa projekta Til Barmaer i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, prenosi agencija Tanjug.

Uoči posete nemačkog kancelara Olafa Šolca našoj zemlji i sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ministarka Mihajlović je izjavila da očekuje dobar razgovor i pravo razumevanje dvojice državnika.

– Imamo vrlo bliske odnose u oblasti ekonomije, politike i ukupne bilateralne saradnje, koji su u odnosu na sve druge države EU možda najintenzivniji i najjači kada se gleda kroz ekonomiju, ali i kroz političke odnose. Očekujem dobar razgovor i pravo razumevanje između dvojice državnika – poručila je Mihajlovićeva potpsivanja sporazuma sa GIZ-om.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор