Smederevo počinje izgradnju reciklažnog centra

U Godominskom polju kod Smedereva biće izgrađena transfer stanica za reciklažu otpada, vredna 341 milion dinara, što je najvažniji ekološki investicioni projekat u čitavom Podunavskom okrugu.

Pored izgradnje reciklažnog dvorišta, pretovarne stanice i linije za separaciju, radi se i na izgradnji vodovodne mreže i prilaznog puta, a vrednost ovih poslova iznosi 66 miliona dinara koje je obezbedila lokalna samouprava iz gradskog budžeta.

– Ovo je jedna od naših najznačajnijih misija za buduće generacije. Završetkom izgradnje transfer stanice rešavamo višedecenijski problem odlaganja komunalnog otpada sa teritorije grada, ali i 27 sela – izjavila je gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović prilikom obilaska radova na izgradnji transfer stanice.

Ona je tom prilikom poručila da se postojeća, neuslovna deponija mora zatvoriti i sanirati odmah nakon puštanja u rad transfer stanice za reciklažu otpada. Vojinovićeva je najavila da će lokalna samouprava raditi i na uklanjanju divljih deponija koje štete zdravoj životnoj sredini i narušavaju izgled mesta gde se pojavljuju.

– Veoma je važno da svakodnevno širimo i podižemo svest ljudi o potrebi čuvanja zdravog životnog okruženja, da menjamo svoje navike i da se odgovorno ponašamo prema prirodi – poručila je ona, a prenose Novosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор