Širom Srbije prodaju se seoska domaćinstva

made-in-germany-rs-njiva-sa-kucom

Sve je više čitavih domaćinstava na prodaju po selima zapadne Srbije, uz koja se pored kuće, okućnice i pomoćnih objekata, nudi i poprilično obradive zemlje.

Cene takvih seoskih domaćinstava su različite u zavisnosti od lokacije, puteva koji vode do njih i stanja u kojem se nalaze gazdinstva. Na padinama Golije imanje sa starom kućom i 10 hektara zemlje može se, na primer, kupiti za desetak hiljada eura. U pitomijim krajevima, kao što je recimo Gornja Trepča kod Čačka, ta je cena znatno viša, ali su i uslovi na toj lokaciji daleko bolji.

– Zbog godina ne mogu da održavam ovo gazdinstvo, a mlađi su zaposleni pa ne stižu. Prodajemo dve kuće u istom dvorištu. Jedna je od 110 kvadrata, a druga od 90, i potpuno su renovirane i sređene. Domaćinstvo se nalazi na samo par kilometara od banje Trepča, pa imamo asfaltiran put, struju i telefonsku liniju. Nažalost, rešili smo da sve to prodamo, jer su nam deca otišla za poslom, a ja sam se smestila blizu njih u Čačku – objašnjava Snežana Nikolić koja nedaleko od Čačka prodaje imanje površine od jednog hektara i trideset ari od čega je skoro polovina pod voćnjacima, prenosi agencija “Tanjug”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор