Simens nagradio srpske novinare

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Na tradicionalnom takmičenju za najbolje srpske novinarske radove, „Siemens Press Award 2015.“, nemačka kompanija je nagradila novinarku agencije „Tanjug“ Sanju Babić, novinarku agencije „Beta“ Valentinu Nešić i novinara portala „Mondo“ Georgija Miteva Šanteka.

Po ocenama stručnog žirija, pobednički radovi su najpotpunije odgovorili zahtevima teme ovogodišnjeg takmičenja, pod nazivom „Energija i efikasnost“. U obrazloženju žirija kaže se da su nagrađeni radovi, ali i veliki broj prijavljenih radova, doneli kvalitetan i analitički pristup ovoj temi, stavljajući u fokus sve one elemente koji su važni kako bi se pitanju energetske efikasnosti posvetila puna pažnja, kako medija i stručne javnosti, tako i građana. Na taj način, ističe žiri, ispunjen je i cilj takmičenja, odnosno afirmacija i nagrađivanje kvalitetnog izveštavanja, prenosi agencija „Tanjug“.

– Zadovoljni smo što smo već peti put u prilici da nagradimo najbolje novinarske radove. Na ovaj način Siemens Press Award već godinama uspešno ispunjava svoj cilj, da osnaži izveštavanje o temama koje su od opšteg društvenog značaja. I ovogodišnja tema je takva, jer smo svesni uloge energetske efikasnosti u vremenu u kome živimo – istakla je Jovana Vukotić, rukovodilac Odeljenja za komunikacije i upravne poslove u kompaniji „Simens Srbija“.

Pored priznanja, pobednici ovogodišnjeg takmičenja će ići i na studijsko putovanje u Dansku, gde će posetiti simensove fabrike vetroturbina i još bliže se upoznati sa energetski efikasnim rešenjima koje ova kompanija razvija i proizvodi.

Na Siemens Press Award 2015. takmičenje pristiglo je ukupno 27 televizijskih i radijskih priloga, kao i novinskih tekstova iz redakcija širom Srbije, a stručni žiri su činili predstavnici kompanije Simens d.o.o. Beograd, profesor beogradskog Elektrotehničkog fakulteta i strukovni novinari iz oblasti ekonomije i energetike.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор