Serbia Fashion Week poziva mlade talente

Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije i ove godine pokreću kampanju „Fashion Talent Design Competition“, za prepoznavanje i podršku mladim dizajnerima.

Na konkurs mogu da se prijave su studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, ali i mladi dizajneri do 30 godina starosti. Organizatori navode da je cilj takmičenja da se „mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvitka međunarodne karijere u modnoj industriji, prenosi „eKapija“.

Takmičare koji se izbore za prva tri mesta očekuju izuzetne nagrade koje će im omogućiti prepoznatljivost i probijanje na modnom tržištu, a neke od njih su besplatno predstavljanje kolekcije na najvećem svetskom modnom festivalu mladih talenata „FASHIONCLASH“ u Holandiji, ili finansiranje materijala za izradu kolekcije.

Eminentni članovi žirija će svojim znanjem i iskustvom pomoći mladim talentima u svetu mode, među kojima su i Donald Potard, bivši generalni direktor modne kuće „Jean-Paul Gaultier“, Eymeric Francois, član institucije „Visoke mode“ u Francuskoj, Svetlana Horvat, predsednica „Serbia Fashion Weeka“ i Nacionalne komore za modu Srbije, Branko Popović, predstavnik modnog festivala „Fashionclash“ iz Holandije, Vasilije Kovačev, modni dizajner, William Arlotti iz francuskog magazina „Le fashion post“ i Myra Postolache iz italijanskog magazina „The Secret Code Of Fashion“.

Svi mladi talenti iz sveta mode mogu da se prijave na ovo takmičenje popunjavanjem formulara sa sajta Serbia Fashion Weeka i njegovim slanjem u elektronskoj formi, uz kratku biografiju i 5 skica, na adresu: serbiafw.ftdc@gmail.com.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор