Rekonstruisan rečni putnički terminal u Novom Sadu

Juče je u Novom Sadu otvoren rekonstruisani rečni putnički terminal, čiji je početak rada obeležen dolaskom broda „Albatros“ iz flote DP World, koji će dovoditi i odvoditi barže za utovar i istovar robe u gradskoj luci.

– Ovaj modernizovani pristan na Кeju je nagoveštaj da ćemo uskoro ovde videti brojne brodove, putnike i turiste koji će doći da uživaju u našem gradu i državi. Velika je stvar za celu Srbiju odluka DP World da investira ovde 35 miliona eura, kako bi se poboljšali kapacitet luke za izvoz i uvoz robe preko našeg grada – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Кompanija DP World Novi Sad, u čijem vlasništvu je gradska luka, počela je rekonstrukciju putničkog terminala u martu ove godine, u šta je uložila 500.000 eura. Uređen putnički terminal sada je opremljen mnogobrojnim sadržajima i potrebnom infrastrukturom za prihvat svih vrsta brodova, prenosi B92.

Prema najavama generalnog direktora DP World Novi Sad, Кlaudija Negreanua, ta kompanija planira da od novosadske luke napravi jedno od najvažnijih trgovinskih čvorišta na čitavom toku Dunava. On je istakao da će ta luka povezati Srbiju sa Evropom i svetom, kao i da će našoj zemlji doneti ogromne društveno-ekonomske koristi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор