Redizajnirani Golf GTI najskuplji do sada

Nemački proizvođač motornih vozila Volkswagen zvanično je otvorio narudžbe za redizajnirani Golf GTI (Golf 8), koji je sa cenom od 44.505 eura u osnovnoj verziji, trenutno najskuplji Golf na tržištu.

Osim kozmetičkih promena, nova GTI verzija Golfa ima snažniji 4-cilindarski 2.0 TSI benzinski motor sa 20 KS više u odnosu na prethodni GTI, pa je vozaču na raspolaganju čitavih 265 KS, prenosi b92.

Inače, u drugoj polovini godine na tržište će stići i GTI Clubsport, R, kao i 4Motion verzije, ali iako TDI ostaje u ponudi, više neće biti GTD modela, tako da su jedine opcije 2.0 TDI u verzijama sa 115 i 150 KS.

Što se tiče klasičnih benzinaca, 1.5 TSI je takođe dostupan sa 115 i 150 KS, u kombinaciji sa manuelnim 6-brzinskim menjačem. U ponudi je i eTSI varijanta „lakog“ hibrida jednake snage sa 7-stepenim DSG menjačem.

U ponudi hibrida dva su noviteta. Prvi je da je 1.4 benzinski motor zamenjen 1.5 benzincem kao delom hibridnog pogonskog sistema. Drugi je da je električni domet povećan, kao i brzina punjenja, zahvaljujući gotovo duplo većoj bateriji od 19,7 kWh.

Verzija eHybrid ima 204 KS i domet od 100 km, dok GTE verzija raspolaže sa maksimalnih 272 KS.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор