Racija u Dojče banci zbog mogućeg pranja novca

U Dojče banci u Frankfurtu juče je sprovedena policijska racija, jer je najveći nemački kreditor prekasno podneo izveštaje nadležnom regulatornom telu (Bafin), zbog čega postoji sumnja da se radi o pranju novca.

Frankfurtsko javno tužilaštvo je saopštilo da su u raciji učestvovali policija, tužioci i predstavnici finansijskog nadzornog organa, ali nije dalo više detalja o slučaju zbog, kako je objašnjeno, istražnih mera koje su u toku.

U saopštenju Dojče banke se navodi da je do racije došlo zbog sumnjivih izveštaja o pranju novca, koje je banka podnela. Kako je istaknuto, banka u potpunosti sarađuje sa vlastima i pruža im pomoć u istrazi, prenosi agencija DPA.

Inače, zaposleni u Dojče banci su po zakonu obavezni da odmah prijave vlastima ukoliko posumnju da klijenti pokušavaju da operu novac iz kriminalnih transakcija ili transakcija kojima se finansira terorizam.

U petak, ubrzo nakon saopštenja tužilaštva, akcije Dojče banke su pale na berzi za oko 3 procenta, na nešto manje od 9,34 eura, odnosno 9,84 dolara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор