U luku Kladovo pristigli prvi kruzeri

U proteklih 10 dana dva rečna kruzera sa 296 putnika su pristala u luku Kladovo, najavivši tako dugo očekivani turistički procvat grada. Luka Kladovo ove godine očekuje još osam kruzera, sa više od 1.200 turista, prenosi agencija Tanjug.

Prema rečima predsednika Opštine Kladovo Saše Nikolića, dolazak rečnih kruzera sa velikim brojem turista najbolja je potvrda da je Kladovo prepoznato kao značajna turistička destinacija i u međunarodnim okvirima.

– Građani Kladova su čekali 40 godina da neki od kruzera koji prolaze Dunavom pristanu i u našu luku sa velikim brojem turista, kako bi obišli grad i bili naši gosti. To je najbolja potvrda svih napora i aktivnosti lokalne samouprave u cilju podizanja turističke ponude opštine Kladovo na nivo koji zadovoljava sve međunarodne standarde – poručio je gradonačelnik.

On je istakao dobru saradnju i komunikaciju sa lučkim operaterom „Đerdap uslugama“ i naglasio da je kladovska turistička organizacija pripremila bogat program i sadržaj, uz obilazak tvrđave Fetislam, hidroelektrane Đerdap i manastira u selu Manastirica.

– Lokalni ugostitelji pobrinuli su se da uživanje u gastronomskim specijalitetima ovog kraja bude nezaobilazni deo boravka stranih turista u našem gradu. Sve to, uz tradicionalno gostoprimstvo naših sugrađana, sasvim sigurno, obezbediće prijatan boravak svim turistima koji pristanu u naš grad – dodao je Nikolić.

Podaci Turističke organizacije Srbije pokazuju da se u oblasti seoskog turizma među najposećenijim turističkim destinacijama u Srbiji u 2023.godini nalazilo i Kladovo.

– Izuzetno sam ponosan što će konačno veliki turistički brodovi pristajati i u našu luku, da je tvrđava Fetislam konačno rekonstruisana, da imamo najveći broj turista u istoriji, najveći broj noćenja u gradu. Veliki smo trud uložili u podizanje turističke privrede, za šta imamo podršku Vlade Srbije i resornih ministarstava, i to se sada vraća – zaključio je Nikolić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор