Posustaje li nemačka industrija piva?

Mesto na listi 40 vodećih svetskih proizvođača piva u 2022. godini je uspešno zadržalo samo šest nemačkih pivara, pokazuje izveštaj trgovca hmeljom BarthHaasa.

Iako se pivara Veltins 2020. godine našla među 40 najvećih, prošle godine je ispala uprkos povećanoj proizvodnji. Sa liste ju je istisnula belgijska pivara Martens, čiju je proizvodnju trgovac po prvi put uključio te godine u izveštaj.

Inače, uz Veltins na 40. mestu, na listi je u 2020. bilo još osam nemačkih pivara, da bi 2021. ispala i pivara Warsteiner, prenosi Index.

Među nemačkim pivarama, Radeberger grupa iz Frankfurta je, svojim plasmanom na 22. mesto ove liste, potvrdila u 2022. status najvećeg nemačkog proizvođača. Nju sledi nemački veletrgovac TCB Beverages, koji je zauzeo 24. mesto.

Istovremeno je grupacija Oettinger pala sa 25. na 26. mesto, dok su plasman na BarthHaas listi poboljšali Krombacher i Paulaner Group, koji su napredovali za po jednu poziciju, našavši se na 29. i 30. mestu. Pivarska grupacija Bitburger ostala je na 33. mestu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор