Policijska racija na nemačkim gradilištima

Nemački policajci i carinici su tokom protekle sedmice prekontrolisali 140 gradilišta na zapadu zemlje u okviru obimne istrage o organizovanom ilegalnom radu u građevinskom sektoru.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je osam uhapšenih osoba osumnjičeno za organizovanje složene mreže kompanija koje su, koristeći lažne račune, izbegavale plaćanje socijalnih doprinosa i poreza, prenosi agencija „Rojters“.

– Osumnjičeni su optuženi da su koristili mrežu izmišljenih kompanija radi lažiranja računa za više stotina građevinskih firmi u nemačkoj državi Severna Rajna-Vestfalija – izjavio je Armin Rolfink, predsednik centralne uprave nemačke Carine.

On je objasnio da se radi o ilegalnom poslovnom prometu čija je vrednost oko 48 miliona eura, na šta treba dodati i neplaćene poreze i doprinose za socijalno osiguranje u iznosu od oko 38 miliona eura.

– Ovo su visoko profesionalni kriminalci koje čeka kazna ukoliko budu osuđeni. Za navedeno krivično delo kazna je najmanje šest meseci zatvora po krivičnom delu, a najviše može da iznosi 10 godina – objasnio je Volf-Tilman Baumert, javni tužilac grada Vupertala.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор