Panel diskusija AHK Srbije na sajmu „Hannover messe“

U okviru predstojećeg Međunarodnog sajma industrijske tehnologije „Hannover messe“, Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija), Industrijska i trgovinska komora Hanover (IHK Hannover), Delegacija nemačke privrede u Severnoj Makedoniji i Predstavništvo nemačke privrede u Bosni i Hercegovini organizuju panel diskusiju na temu: „Nearshoring i potencijali dobavljačkih lanaca u državama Zapadnog Balkana – WB6“.

Diskusija će biti održana u utorak 18. aprila, u 16.30 časova, na štandu D54, u Hali 2 Hnoverskog sajma. Otvoriće je direktorka Industrijske i trgovinske komore Hanover Maike Bielfeldt, a svoja iskustva i know-how na navedenu temu tokom panela će predstaviti rukovodilac Sektora usluga Nemačko-srpske privredne komore Milan Krstić, direktor kompanije Perform Miloš Janković i direktor proizvodnje kompanije Engineering DASS Ohrid Sasho Božinovski. Moderator diskusije biće izvršni član Upravnog odbora AHK Srbija Alexander Markus.

Zapadni Balkan postaje sve značajniji region za nemačku industriju. Unazad već nekoliko godina veliki broj nemačkih kompanija organizovano dolazi u države Zapadnog Balkana kako bi iskoristilo povoljne uslove za otvaranje proizvodnih pogona na lokacijama geografski bliskim Evropskoj uniji, ili kako bi pronašli potencijalne dobavljače iz traženih industrijskih oblasti.

Nemačka je najvažniji trgovinski partner za naš region, najkraća avio-linija od Nemačke do Zapadnog Balkana iznosi svega 350 kilometara, a kompanije iz te zemlje do sada su otvorile više od 120.000 radnih mesta na Zapadnom Balkanu, navode iz AHK Srbija.

Na predstojećoj panel diskusiji zvanični jezik biće engleski. Prijave za učešće zainteresovani mogu poslati najkasnije do 17. aprila, a za registrovane posetioce biće obezbeđen i besplatan ulaz na Hanoverski sajam.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор