Opšta bolnica u Leskovcu postala naučno-nastavna baza

Build hospital

Opšta bolnica u Leskovcu postala je naučno-nastavna baza niškog Medicinskog fakulteta na osnovu ugovora koji su potpisali čelnici ovih ustanova.

Zahvaljujući ovom sporazumu, studenti Medicinskog fakulteta moći će tokom letnjih meseci da obavljaju praksu u leskovačkoj bolnici, a lekari specijalizaciju pod mentorstvom medicinskih stručnjaka, prenosi gradski sajt.

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca izjavio je nakon potpisivanja ugovora da je to velika čast za leskovačku bolnicu i njene naučne radnike, ali i da će saradnja dve institucije omogućiti i značajno smanjenje troškova koje bolnica ima vezano za specijalističke studije.

– S obzirom da sam 1973. godine započeo karijeru u Leskovcu i da dobro znam kako ova zdravstvena ustanova radi, mogu slobodno da kažem da leskovačka bolnica ima odlične stručnjake i opremu – ocenio je dekan Medicinskog fakulteta u Nišu Stevan Ilić.

Po rečima Nebojše Dimitrijevića, direktora ove zdravstvene ustanove, trenutno se 25 lekara iz leskovačke bolnice specijalizuje na raznim klinikama u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор