Odgovorno poslovanje Bajera

made-in-germany-rs-bayer-logo
Nemački Bayer AG nalazi se ubedljivo na prvm mestu po korporativnoj društvenoj odgovornosti u konkurenciji 70 najvećih evropskih kompanija, prema tradicionalnoj uporednoj studiji Good Company Ranking za 2013. godinu, prenosi Privredni pregled.

Kompanija Bajer, koja je već decenijama prisutna u Srbiji u oblastima farmacije i zaštite bilja, našla se po prvi put na vodećoj poziciji u istraživanju koje sprovodi uticajna evropska institucija Kirchhoff Consult AG. U studiji je ispitivana odgovornost kompanija prema zaposlenima, životnoj sredini i društvu u celini. U zaključku studije, kao tri glavna faktora zahvaljujući kojima je Bayer napredovao u poslednje četiri godine i zauzeo vodeće mesto ističu se transparentnost, autentičnost i strateška usklađenost između kompanijinih ciljeva i odgovornosti prema društvu.

Parametre za istraživanje sprovedeno na evropskom nivou, sačinili su vodeći nezavisni eksperti iz oblasti društveno odgovornog poslovaja. Na osnovu nedavno objavljene ovogodišnje studije, primetno je napredovanje kompanija u automobilskoj i hemijskoj industriji, kao i stagnacija kompanija koje se bave sirovinama i energetikom.

(NN; Made in Germany RS)

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор