Nemci unapredili Lada Nivu u Monster verziju

Nemački studio ZUBR, koji se bavi modifikacijama serijskih modela automobila, predstavio je ljubiteljima ekstremne vožnje unapređenu verziju Lade Nive, idealnu za najteže offroad terene.

Budući da je Niva napravljena na mehaničkoj platformi, idealnoj za modifikacije, njena Monster verzija izgleda kao sasvim prirodna nadogradnja i nešto što bi komotno moglo da uđe i u serijsku proizvodnju ovog modela, prenosi b92.

Nemački studio je ruskom terencu podigao ogibljenje za čak 150 mm i ugradio veće točkove sa masivnim terenskim gumama, tako da je dobijeno 235 mm veće visine od tla nego kod originalnog modela.

U Nivu je ugrađen i „snorkel“, koji garantuje da se ovim prerađenim terencem lako može savladati i duboka vodena prepreka. Osim toga, prošireni su i lukovi blatobrana, dodati su istureni plastični branici, a na poklopac prtljažnika je montiran rezervni točak, zbog čega je Lada Niva Monster dobila sve karakteristike ekstrenmog offroad vozila.

Kola su ofarbana u mat sivomaslinastu boju posebnog sastava otpornog na rđu i ogrebotine, a tu su i dodatni detalji poput vitla, nogostupa za lakši ulaz u automobil i proširenih izduvnih cevi. Farovi su prilagođeni LED tehnologiji, ali intervencija na samom pogonskom sistemu nije bilo, pa i ovu Nivu pokreće isti ruski atmosferski 1.7-litarski motor sa 82 KS i pogonom na četiri točka.

Za Nivu ovako ekstremno prerađenu u terenac studio ZUBR traži ne baš malih 44.000 eura, a uz nju nude i brojne mogućnosti personalizacije prema željama kupca. Na isporuku nove Monster Nive čeka se oko tri meseca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор