Nemci sami skeniraju proizvode pri kupovini!

Nemački maloprodajni trgovinski lanac Rewe javlja da je u svojim prodavnicama u Veselingu i Keln-Rodenkirhenu započeo sa testiranjem novog sistema koji kupcima omogućava da sami skeniraju proizvode.

U želji da maloprodaju približi modernim tehnologijama, Rewe je sa svojim novim sistemom kupovine i prodaje omogućio potrošačima da dok šetaju kroz supermarket skeniraju proizvode, bilo pomoću ručnih skenera ili svojih mobilnih telefona, piše ESM magazin.

– Moj skepticizam brzo je nestao. Većina kupaca je iskrena i pošteno skenira, a svake nedelje dobijamo sve više novih korisnika. Sistem funkcioniše pomoću Rewe Payback kartice kojom se kupci prijavljuju i aktiviraju skener – objašnjava poslovođa Tibault Frejtag uz ocenu da nova metoda kupovine podstiče kupce da kupuju više proizvoda nego što su to činili pre.

Što se prodavaca tiče, Frejtag kaže da im je ova novina obezbedila više vremena koje sada mogu da iskoriste za servisne zadatke i brigu o asortimanu.

– Ovo je pozitivan pomak i korisna inovacija, jer je proces naplate sada mnogo brži. Nadam se da će se ovaj sistem primeniti i u drugim prodavnicama – rekao je jedan od kupaca proizvoda popularnog nemačkog trgovinskog lanca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор