Nemački zoo vrt planira da jedne životinje hrani drugima

Zoo vrt Nojminster u Nemačkoj, sa više od 700 životinjskih jedinki, napravio je krizni plan za hitne slučajeve koji predviđa smanjenje troškova tako što bi se neke životinje iskoristile kao hrana za druge, potvrdila je direktorka vrta Verena Kaspari za agenciju DPA.

Iako nije jasno koje životinje bi prvo trebalo eutanazirati da bi se njima nahranile druge, ipak je određeno da bi polarni medved po imenu Vitus bio poslednja životinja na toj listi, prenosi američki CNN.

– Ukoliko više ne bude novca za nabavku hrane ili ako se dogodi da naši dobavljači hrane ne budu u mogućnosti da je isporuče zbog kriznih mera, primenićemo eutanaziju nekih životinja kako bismo nahranili druge – rekla je Kaspari.

Ona je istakla da bi radije eutanizirala životinje u zoološkom vrtu nego što bi ih ostavila da gladuju. U ovakvoj situaciji Nojminster zoo vrt se našao budući da više ne ostvaruje prihode od posetilaca zbog mera zabrane okupljanja, pa sada opstaje isključivo zahvaljujući donacijama.

Nemačka vlada je već počela sa realizacijom kriznog paketa mera ekonomske pomoći privredi, vrednog oko 750 milijardi eura, koji je jedan od najvećih takvih paketa pokrenutih u svetu. Međutim, za sada je još uvek nejasno da li če i zoološki vrtovi dobiti ovu pomoć.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор