Nemački proizvođač e-automobila se ipak gasi

Nemački proizvođač električnih automobila Next.e.Go Mobile definitivno prekida poslovanje nakon neuspelih pokušaja da se izvuče iz bankrota, potvrdio je portparol kompanije.

Na proleće je još uvek bilo neke nade da će se pronaći investitori koji bi pomogli kompaniji da nastavi sa proizvodnjom, ali je sada evidentno da Next.e.Go Mobile prestaje sa radom, prenosi Fenix magazin.

Oko 200 preostalih radnika ostaće bez posla, dok stečajni upravnik, ukoliko je to moguće, sada mora da pokrene postupak unovčenja osnovne imovine preduzeća kako bi namirio poverioce.

Nemački proizvođač električnih automobila je osnovan 2015. godine sa idejom da svoj prvi model e.Go Life ponudi kao pristupačnu alternativu skupim električnim automobilima drugih proizvođača.

Ovo vozilo se serijski proizvodilo od 2019. do 2022. godine. Međutim, do svog drugog bankrota u martu 2024. godine, kompanija je uspela da proda samo oko 1.350 primeraka.

Kroz prvi bankrot kompanija je prošla 2020. godine, kada su sve nade bile polagane u e.Go Life naslednika e.wave X, za koji je navodno već bilo stiglo 11.000 narudžbina.

Međutim, kašnjenja u EU odobrenju očigledno su dovela do finansijskih problema i izazvala drugi bankrot, pa od ambicioznih ciljeva mlade kompanije na kraju nije ispalo ništa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор