Nemački model bankarstva

made-in-germany-rs-bank

ProCredit banka, jedina banka sa sto posto nemačkim kapitalom u Srbiji, već godinama posluje na našem tržištu u skladu sa principima nemačke ozbiljnosti i posvećenosti poslu.

U sastavu je „ProCredit Holdinga“ sa sedištem u Frankfurtu, a pod kontrolom Nemačkog odbora za nadzor banaka „BaFin“, koji vodi računa da sve banke sa nemačkim kapitalom, bez obzira gde posluju, poštuju ista pravila i neguju isti odnos prema klijentima.

Posvećenost, odgovornost, kvalitet i preciznost ključne su vrednosti koje odlikuju nemački pristup finansijama, tačnije nemački model bankarstva i odnos prema klijentima. Kako kažu u ovoj banci, takav pristup za klijente prvenstveno znači stabilnost i sigurnost, jasne principe poslovanja, kao i partnera rešenog da ih u svakom momentu sasluša, razume i usmeri. Nemački bankarski model pretpostavlja obazriv i odgovoran pristup u oceni poslovnog rizika, ozbiljnost pristupanja svakoj preduzetničkoj ideji, kao i stalno ulaganje u stručni razvoj zaposlenih, piše „Blic“.

U skladu sa ovim principima „ProCredit banka“ tokom svih godina poslovanja na srpskom tržištu, odgovorno i svesno odbija da prezadužuje svoje klijente, a sve zahvaljujući pažljivoj analizi njihove kreditne sposobnosti. Na ovaj način rizik je i za klijente i za banku sveden na minimum, što potvrđuje podatak da je redovnost otplate kredita klijenata ove nemačke banke čak sedam puta bolja od proseka na našem tržištu. Ovakva redovnost plaćanja pokazuje da su uslovi pod kojima se odobravaju pozajmice, prilagođeni stvarnim mogućnostima klijenata, da iza svake odluke stoji dobro poznavanje i razumevanje svake pojedinačne situacije, kao i želja da se klijentima ponudi model saradnje koji za njih neće predstavljati opterećenje.

Negujući nemački model poslovanja, „ProCredit banka“ aktivno promoviše naviku i kulturu štednje, nasuprot potrošnji, odnosno nenamenskim keš kreditima, a sve u želji da građane ohrabri da u svom životu i poslu pronađu zdravu i pravu meru u upravljanju ličnim finansijama, kao i da svoje kupovine finansiraju oslanjajući se na štednju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор