Nemačka zajednica u Somboru spremna da lobira

made-in-germany-rs-sombor-grb

Predstavnici Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine i grad Sombor potpisali su Sporazum o saradnji, koji je usmeren na dodatno unapređenje dobrih odnosa, ali i na privlačenje investitora u ovaj grad.

– Potpisivanjem ovog ugovora Grad je dobio značajnu i jaku lobi grupu prema nemačkoj i austrijskoj državi, pa i prema investicijama koje očekujemo odatle. Potpisivanje predstavlja formalizovanje već postojeće dobre saradnje, a postojanje jednog takvog sporazuma značajno je za dalje unapređenje odnosa Nacionalnog saveta i Gradske uprave – istakao je gradonačelnik Sombora Saša Todorović.

Kako je objavljeno na gradskom sajtu, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine Anton Bek je nakon potpisivanja sporazuma naglasio da je Nacionalni savet nemačke nacionalne manjine izuzetno zadovoljan i dosadašnjom saradnjom sa gradom Somborom. Po njegovim rečima ovo je nastavak te saradnje koja će puno doprineti boljitku nemačke nacionalne zajednice, a doneće puno toga i gradu Somboru.

Ovim dokumentom predviđeno je unapređenje saradnje i multikulturalnosti, privlačenje investicija, organizovanjem edukativnih, kulturnih i promotivnih aktivnosti u zemlji i inostranstvu…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор