Nemačka ukinula eutanaziju za nevakcinisane

Nemačka je zabranila eutanaziju za nevakcinisane bez kovid potvrde, uz obrazloženje da eutanazija i pripremno ispitivanje klijenata koji dobrovoljno žele da umru zahtevaju neposrednu ljudsku blizinu.

U saopštenju Nemačkog udruženja za eutanaziju se navodi da svi klijenti moraju biti vakcinisani protiv korona virusa pre nego što se podvrgnu potpomognutom samoubistvu. Udruženje je najavilo da se budući klijenti morati pridržavati 2G pravila u zemlji, s obzirom na to da klinika može da zabrani ulaz u prostorije svima onima koji, između ostalog, nisu vakcinisani.

U klinici kažu da eutanazija i pripremni pregledi zahtevaju ljudsku blizinu, što bi značilo da se prema nemačkom zakonu svi koji su uključeni u proces eutanazije moraju pridržavati pravila 2G, prenosi Daily Mail.

“Eutanazija i pripremno ispitivanje naših članova, koji dobrovoljno žele da umru na svoju odgovornost, zahtevaju ljudsku blizinu. Ljudska blizina je, međutim, plodno tlo za prenošenje korona virusa. Stoga se u našem udruženju primenjuje 2G pravilo, dopunjeno merama vezanim za situaciju, poput brzih testova pre susreta u zatvorenim prostorijama”, stoji u saopštenju Udruženja.

Kako dalje objašnjavaju, takva odluka se temelji na teškom zadatku balansiranja između zaštite njihovih članova, zaposlenih i lekara, s jedne strane, i praktične organizacije njihovog svakodnevnog života u udruženju, s druge.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор