Nemačka u prvih 10 turističkih destinacija

Nemačka će sledeće godine biti jedna od deset najomiljenijih destinacija za posete turista, procena je svetski poznatog turističkog vodiča „Lonely Planet“. Ove godine su na prvom i drugom mestu bili Čile i Južna Koreja, dok se za sledeću godinu preporučuju putovanja u Šri Lanku i Nemačku.

U najnovoj brošuri „Lonely Planets Best in Travel 2019“ Nemačka se našla na drugom mestu, nakon punih 9 godina, koliko je prošlo od kako je poslednji put bila među najboljima. Kao razlozi za put u ovu zemlju navode se 30-godišnjica pada Berlinskog zida i 100. godišnjica osnivanja arhitektonsko-dizajnerske škole „Bauhaus“, pokreta koji je pomogao stvaranju „modernističkog“ pravca u umetnosti, osnovanog u Vajmaru 1919. godine, a zabranjenog od strane nacista 1933. godine.

U vodiču „Best in Travel 2019“ se navodi da se u nemačkim gradovima otvaraju novi raskošni muzeji, kao i da će sve događaje pratiti veliki broj manifestacija i izložbi u čitavoj zemlji. Lonely Planet preporučuje dvonedeljno putovanje, uz obavezan odlazak na koncert u Elbsku filharmoniju u Hamburgu, na žurke u berlinskim klubovima kao i u Desau, Vajmar, Minhen i Srednje Porajnje, prenosi „Dojče vele“.

Preporučuju se i odlasci u gradove Keln i Frankfurt, „jer su vrlo specifični, pri čemu u svakom od njih postoji izuzetno šarolika ponuda na planu kulture, kulinarstva i istorije. Nemačka očarava i iznenađuje svakoga – pa i one koji tu žive“, navodi Lonely Planet. U kategoriji „ovo ne smete propustiti“ predlaže se i penjanje po hridinama nacionalnog parka Saksonska Švajcarska kod Drezdena, kao i posete dvorcima Nojšvajnštajn i Linderhof.

Lonely Planet svake godine bira deset najboljih zemalja, regiona i gradova. Po rečima Ute Niderštraser iz ogranka „Lonely Planet Deutschland“ u izdavačkoj kući „MerDimon“ u Ostfildernu kod Štutgarta, svako mesto i svaka zemlja predstavljaju nešto jedinstveno ili nešto što previše dugo nije bilo primećivano.
U 2018. godini Hamburg je u konkurenciji gradova bio na četvrtom mestu, u 2016. je na listi regiona na osmom mestu bila Bavarska, a 2010. je Nemačka bila na drugom mestu. „Lonely Planets Best in Travel 2019” je 14. izdanje ovog turističkog vodiča do sada.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор