Nemačka očekuje da Huavej poštuje bezbednosne zahteve

Nemačka očekuje od kineskog tehnološkog diva Huaveja da pokaže da je u stanju da ispuni njene bezbednosne zahteve za učešće u uvođenju 5G mreže, poručio je nemački ministar ekonomije Peter Altmajer nakon sastanka sa direktorom te kompanije.

– Jasno sam stavio do znanja da je nama telekomunikaciona bezbednost od velikog značaja, da od svih operatera očekujemo da ispune naše bezbednosne zahteve, kao i da je sada dužnost Huaveja da dokaže da je u stanju da to uradi – izjavio je Altmajer nakon sastanka sa direktorom Huaveja Renom Džengfejem u Šangaju, a prenosi agencija Rojters.

Altmajer i Ren su razgovarali o pravnim i tehničkim bezbednosnim pitanjima vezanim za širenje 5G mreže, strukturi “klauda”, kao i o automatizaciji proizvodnih tehnologija i razmeni podataka, poznatim kao “industrija 4.0”. Tom prilikom, nemački ministar je naveo da su zaštita podataka građana i poštovanje nemačkog zakona od ključnog značaja u ovom poslu.

Nemačka je u martu uvela strože kriterijume za prodavce telekomunikacione mrežne opreme. Iako nisu eksplicitno spomenuli kineski Huavej, nadležni su samo poručili da isti propisi treba da važe za sve prodavce.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор