Nemačka kreditira „Tehnomaniju“ sa 10 mil. €

Srpskoj kompaniji „Tehnomanija“ Nemačka investiciona banka (German Development Finance Institution-DEG) je odobrila kredit od 10 miliona eura za investiranje u IT infrastrukturu i redefinisanje i modernizaciju logističko-distributivnih procesa i operacija.

U pitanju su dva osnovna stuba transformacije Tehnomanije iz vodećeg domaćeg retailer-a u oblasti elektronskih i električnih uređaja u regionalno prisutnog e-tailer-a, uz proširenje prodajnog asortimana i redefinisanje poslovnog modela, piše B92.

Prema rečima generalnog direktora Tehnomanije Matije Protića, kompanija je dobila ozbiljnog finansijskog partnera, s obzirom na to da je odluka Nemačke investicione banke da obezbedi dugoročno finansiranje kompanije očigledan izraz velikog poverenja u njen model poslovanja.

– Mi smo u procesu digitalne transformacije kompanije sa ciljem da prerastanja iz retail u e-tail kompaniju koja će postati regionalni lider kroz omnichannel prodaju velikog broja različitih kategorija proizvoda. Fokus kompanije u narednom periodu biće razvoj e-commerce poslovanja i jedinstvenog iskustva kupovine, uz široku ponudu i prvoklasnu uslugu. Odlučili smo se za modernizaciju naše IT i logističke infrastrukure i trenutno smo u završnoj fazi implementacije 14 SAP modula kao ERP rešenja, koji će zajedno sa Salesforce-om biti osnova naše buduće IT infrastrukture. Lanac snabdevanja je u procesu transformacije ka modelu koji koriste velika imena e-commerca – rekao je Protić.

Članica Upravnog odbora Nemačke investicione banke Monika Beck je izrazila zadovoljstvo što banka može da pruži podršku uspešnom razvoju kompanije Tehnomanija, kao izuzetno važnom srpskom retaileru u oblasti potrošačke elektronike. Ona je poručila da će banka podržati Tehnomaniju u podizanju kvaliteta usluga svojim kupcima na novi, viši nivo.

kompanija Tehnomanija je u svojoj oblasti lider na tržištu Srbije, prisutna kroz više od 160 maloprodajnih objekata i 3 online prodavnice sa čak pet miliona poseta mesečno. Kompanija je pionir online prodaje u Srbiji, budući da je 2002. godine otvorila prvu domaću internet prodavnicu. Tehnomanija je na tržištu Srbije prisutna sa više od 600 brendova, sarađuje sa preko 150 dobavljača, posluje u 70 gradova i ima više od 1.900 zaposlenih. Cilj kompanije je da postane uspešna i regionalno, odnosno da se upiše na mapu velikih e-tailera u Evropi, i pozicionira se kao pouzdan i prepoznatljiv partner u svakodnevnoj kupovini.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор