Nemačka je najbolja zemlja za nastavak karijere!

Međunarodna banka HSBC je objavila listu najboljih zemalja u svetu za „ambiciozne globalne putnike koji žele da nastave karijeru u nekoj drugoj zemlji“, na čijem se vrhu kao najbolja zemlja za život i rad stranaca našla Nemačka.

Istraživanje, kojim je bilo obuhvaćeno anketitanje više od 22.000 međunarodnih radnika, pokazuje da je osnovni razlog zbog kojeg se ljudi sele u inostranstvo ambicija u karijeri, a rezultati ispitivanja su pokazali da je Nemačka najbolje mesto za započinjanje novog života i nastavak karijere.

Nemačka je tako po prvi put pobedila svoje komšije Šveđane. Ne samo što je 65 posto ispitanika ocenilo da je u pitanju najproduktivnija zemlja za rad, već 70 posto njih smatra i da je ravnoteža između poslovnog i privatnog života daleko najbolja u Nemačkoj. Istraživanje pokazuje i da 73 posto ispitanika smatra da im je posao u Nemačkoj sigurniji, a 77 posto da su im šanse za zaradu bolje nego kod kuće.

Pošto neke kompanije čak zabranjuju svojim radnicima da čitaju poslovne mejlove preko vikenda, Nemačka postaje i druga najbolja radna kultura na svetu, odmah iza Švedske. Na trećem mestu ove liste našla se Velika Britanija, koja je postigla napredak u ravnoteži između perspektiva za zaradu i poslovnog i privatnog života.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор