Nemačka banka pokreće trgovanje kriptovalutama

Nemačka banka za trgovanje hartijama od vrednosti “WertpapierhandelsBank” (VPE) i tehnološka kompanija iz Berlina “SolarisBank” saopštavaju da su se udružile kako bi pokrenule trgovanje kriptovalutama za institucionalne investitore.

VPE je navodno prva banka u Nemačkoj koja nudi usluge trgovanja kriptovalutama, a njeno poslovanje je pod nadzorom Saveznog finansijskog organaa (BaFin), prenosi “cointelegraph”.

Na sajtu banke se navodi da je ova usluga dostupna “isključivo institucionalnim i stručnim klijentima”, iako se privatni klijenti mogu u pisanoj formi obratiti banci i zatražiti da budu uključeni među stručne klijente.

– Proizvod je razvijen u saradnji sa Solaris bankom, tehnološkom kompanijom koja pravi platforme za digitalno bankarstvo. Korisnici usluga VPE imaće pristup novčaniku (wallet) koji im banka nudi – najavila je Katarina Štrenski, menadžerka za odnose sa javnošću u VPE.

Ranije ovog meseca, njujorška agencija “Blumberg” je objavila da je međunarodna investiciona banka “Barclays” sprovela preliminarna istraživanja o zainteresovanosti klijenata za otvaranje kancelarije koja bi trgovala kriptovalutama.

Ruska državna banka “Gazprombank” je u martu objavila da planira da započne sa transakcijama digitalnim valutama u Švajcarskoj, koja je za početak ovog posla odabrana zbog svojih liberalnih zakona za kriptovalute.

“Kriptovalute, kao što su bitkoin (BTC), lajtkoin (LTC), itirijum (ETH) i druge, postale su u proteklih nekoliko godina imovina koja obećava. Do danas je trgovanje digitalnim tokenima bilo ograničeno na kripto berze i onlajn tržišta. Sa zadovoljstvom postajemo prva nemačka banka koji nudi svojim klijentima uslugu trgovanja kriptovalutama”, navodi se u saopštenju VPE.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор