Ne propustite novosadske sajmove Lorist!

U Novom Sadu se od 3. do 5. oktobra održavaju tradicionalni sajmovi “Lorist”, čija će centralna tema ove godine biti banjski, spa i velnes turizam. Mađarska, kao zemlja partner predstaviće na Sajmu svoje banje i spa centre, koji su unazad nekoliko godina postali veoma interesantni gostima iz Srbije.

Organizatori najavljuju da će turističku ponudu predstaviti brojni izlagači iz naše zemlje, kao i gosti iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije i Turske. U okviru Sajma ekologije biće organizovana izložba mađarskih prirodnih lepota “Jedno s prirodom”, čime se najavljuje Svetska izložba trofeja u Budimpešti 2021. godine.

Na Sajmu turizma će se u Hali “Master” predstaviti MK grupa, Promont grupa, Prezident, Merkur, Fontana, Tonanti, Atomska banja, Drina, Sijerinska banja, Niška banja, Vranjska banja, SB Ivanjica, Rusanda, Hajdučke Vode, a tu su i Sava turizam, slovenačke terme i hoteli Sava Resort, Rogla i Zreče u Mariboru. Crna Gora će promovisati destinacije u okviru nacionalnog štanda, dok će Hrvatska predstaviti parkove prirode Kornati, Lastovsko otočje, Mljet i Telašćica.

Ponudu Srbije upotpuniće oko 40 turističkih organizacija, među kojima su najbrojnije one iz Vojvodine i Zapadne Srbije. Uz njih će nastupiti i turističke organizacije Beograda, Novog Sada, Niša, Požarevca, Bora, Pirota, Medveđe, Kraljeva, Kragujevca, Jagodine, Zrenjanina, Sombora i Žablja, kao i članice Nacionalne asocijacije YUTA i Udruženja receptivnih agencija (URA).

Na Novosadskom sajmu će po prvi put biti i ponuđači individualnih aranžmana u Srbiji, pod okriljem Serbia Adventures portala, a posetioci će moći da saznaju sve informacije u vezi sa putnim osiguranjem koje će ponuditi Generali osiguranje Srbija, Grawe, Dunav i Sava osiguranje.

Među izlagačima će se naći i obrazovne institucije u oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva, Prirodno matematički fakultet u Novom Sadu, slovački Univerzitet “Mateja Bela” i novosadska Srednja škola “Svetozar Miletić”. I ove godine će se nastaviti saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u okviru koje će biti organizovani “Dani karijere u turizmu” sa ponudom slobodnih radnih mesta.

Kroz Hosted Buyer Program Novosadski sajam će dovesti turoperatore iz Rusije, Velike Britanije, Danske, Bugarske, Holandije i Nemačke koji će održati B2B sastanke sa izlagačima, a imaće ih i privredna delegacija iz oblasti turizma koja dolazi na Skupštinu evropskih regija.

U organizovanu posetu i na B2B sastanke sa izlagačima doći će i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Asocijacije nezavisnih i samostalnih sindikata Srbije. Manifestacija će biti upotpunjena i pratećim stručnim programom. Investiciona konferenciju pod nazivom “Koliko vredi, a koliko košta ulaganje u zdravo društvo” je zakazana za prvi dan, 3. oktobar, a organizuju je Novosadski sajam i Udruženje banja Srbije i Mađarske sa izlagačima.

U okviru Sajma turizma naći će se i tradicionalni segment gastronomije, sa međunarodnim takmičenjima učenika, studenata i profesionalaca pod nazivom “Gastro izazovi”. Popularizaciji kulinarstva u regionu doprineće i održavanje Gastro kupa Srbija, međunarodnog takmičenja koje Sajam organizuje u saradnji sa Udruženjem Zelena dolina i Horeca asocijacijom Kragujevac.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор