Na rad u Grammer odmah nakon obuke

made-in-germany-rs-grammer

Nakon uspešno završene obuke za šivače u auto industriji, u kompaniji „Grammer Sistem“ (Grammer System) u Aleksincu, sertifikate je dobilo 20 nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a njih 16 već je potpisalo i ugovore o radu.

– Zahvalio bih se Nacionalnoj službi na odlično organizovanoj obuci. Ovo je lep primer direktne saradnje privatne kompanije i države i nadam se da će u skoroj budućnosti ovakvi događaji biti češći u regionu, kao i da će se još više kompanija odlučiti za ovaj vid saradnje. Gramer se razvija i raste i drago mi je što ovde vidim mlade ljude, nove generacije, jer su oni ključ rasta i razvoja ne samo naše kompanije već i celog regiona. Većinu vas koji ste prošli obuku smo odlučili da zadržimo u radnom odnosu, što je pravi dokaz da posedujete kvalitet – istakao je Pjerluiđi Gione, direktor fabrike Gramer Sistem u Aleksincu i tom prilikom novim radnicima poželeo uspeh i napredovanje u karijeri.

Za izvođenje ove obuke koja je trajala dva i po meseca, bila zadužena firma „NS Progrup“ iz Novog Sada. Po rečima polaznika, 360 časova obuke bilo je sasvim dovoljno da se savladaju osnovni elementi industrijskog šivenja, kao i rad sa specifičnim materijalima i savremenim alatima.

– Imala sam dobre trenere tako da je to dosta pomoglo da uspešno savladam kompletan program obuke. Posao u suštini nije mnogo težak ali pošto se radi sa kožom to je takav materijal koji ne toleriše puno grešaka i pažnja stalno mora da bude na visokom nivou. Inače bila sam nezaposlena skoro 5 godina, tako da ovaj posao puno znači meni i mojoj porodici – priča Aleksandara Ž. nakon svečanosti uručenja sertifikata, prenosi sajt NSZ.

Grammer Sistem iz Aleksinca članica je multinacionalne Grammer AG grupe (Grammer AG) sa sedištem u Nemačkoj, inače jednog od vodećih proizvođača automobilskih enterijera sa više od 9.000 zaposlenih širom sveta. U fabrici u Aleksincu proizvode se nasloni za sedišta i rukohvati za premijum modele automobila kao što su Audi, Jaguar i Folksvagen. Kompanija u Aleksincu trenutno zapošljavaju oko 1300 radnika sa tendencijom da taj broj bude i veći u skorijoj budućnosti.

Na evidenciji NSZ u Opštini Aleksinac nalazi se oko 7600 nezaposlenih lica, od kojih je gotovo 80 posto dugoročno, odnosno duže od jedne godine bez posla, pa je uspešno sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja više nego neophodno da bi se situacija na tržištu rada u ovoj opštini popravila.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор