Na prodaju grafičko preduzeće „Mladost“ iz Ćuprije

made-in-germany-rs-pare-kofer.jpg

Na osnovu rešenja o bankrotstvu Privrednog suda u Kragujevcu, oglašena je prodaja imovine grafičkog preduzeća „Mladost“ iz Ćuprije, na javnom nadmetanju 15. aprila. Rok za otkup dokumentacije je 9. april, a za učešće je potrebno uplatiti 56.811.282 dinara.

Nepokretna i pokretna imovina preduzeća obuhvata zgrade, štampariju i reprofotografiju, pogon samolepljivih etiketa, knjigoveznicu i kartonažu, magacinsku halu, upravnu zgradu, opremu i inventar mašinske radionice, autoservis i garažu, protivpožarnu zaštitu, zalihe gotovih proizvoda i vozilo „jugo florida“. Proizvodni i magacinski prostor ovog preduzeća nalazi se na površini od 70.000 kvadratnih metara.

„Mladost“ je osnovana 1952. godina i bila je prodata 2005. preduzeću za uvoz i izvoz „Živković“ iz Jagodine, čiji je vlasnik, umesto novih mašina za proizvodnju školskog pribora, koverti, mapa, kancelarijskog pribora, transportnih kutija i samolepljivih etiketa, kako je bilo dogovoreno, uneo mašinu za pravljenje zapušača za boce, ispričao je za agenciju „Tanjug“ bivši zamenik generalnog direktora preduzeća „Mladost“ Milovan Simić.

„Živković“ je kasnije prodao „Mladost“ iz Ćuprije firmama „Beta trade“ i „Mladost“ iz Beograda, sa kojima Agencija za privatizaciju raskida ugovor 2009. godine zato što „nisu servisirale tekuće obaveze firme, nisu izmirivale obaveze prema zaposlenima, kao i zbog dugotrajne blokade poslovnog računa, navodi Simić i podseća da je u momentu privatizacije u ovom preduzeću radilo 180 radnika, kojima novi vlasnik nije isplatio 14 plata, niti im je uplatio doprinose. Preduzeće ne radi poslednjih pet godina.

U vreme Jugoslavije (SFRJ) kompanija „Mladost“ iz Ćuprije je uz „Aero“ Celje i „Lipa Mill“ bila najpoznatija firma u ovoj delatnosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор