Logistika Luke Hamburg preuzela Adria Rail filijale u Srbiji i Hrvatskoj

Železnička Filijala „Metrans“ hamburške lučke logističke kompanije HHLA proširila je svoje poslovanje u regionu jugoistočne Evrope, preuzimanjem vlasništva nad Adria rejl grupacijom (Adria Rail Group) koja saobraća na teritoriji Srbije i Hrvatske.

Metrans će pružati usluge železničkog prevoza iz jadranskog regiona ka srednjoj i jugoistočnoj Evropi, kojim će se namiriti 70 posto kontejnerskog prevoza iz Srbije i Hrvatske. Pored toga, Adria rejl poseduje i novi terminal u Inđiji, odakle će svakodnevno saobraćati teretni vozovi do luke u Rijeci, a inđijski terminal je povezan i sa saobraćajnim čvorištem Metransa u Budimpešti, navodi se u saopštenju HHLA.

Inače, evropska mreža Metransa se prostire od Severnog i Baltičkog mora do Jadrana i Crnog mora, i konstantno se proširuje, a u okviru nje Metrans korisnicima nedeljno nudi više od 650 redovnih železničkih veza, prenosi agencija Beta.

Metrans je još u martu 2023. kupio 51 posto akcija Adrija rejl grupe. Iz kompanije poručuju da ulaganjem u moderne električne lokomotive, struju iz obnovljivih izvora i električne dizalice na terminalima Metrans se već godinama unazad zalaže za klimatske ciljeve i radi u prilog cilja svog koncerna HHLA da do 2040. postane potpuno klimatski neutralna kompanija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор