Leskovac gradi Regionalni inovacioni startap centar

U Leskovcu su toku su radovi na izgradnji Regionalnog inovacionog startap centra, investicije vredne 85 miliona dinara, koju finansiraju Grad Leskovac i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija zaduženo za opremanje objekta.

– Paralelno sa izvođenjem radova formiran je projektni tim zadužen za osnivanje startap centra, koji prati realizaciju celog projekta, a čiji je koordinator Toma Dašić, profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija. Ideja je formiranje društva sa ograničenom odgovornošću, koje će upravljati centrom, gde će Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom, biti osnivač sa najvećim udelom, a ostali osnivači biće Akademija strukovnih studija Južna Srbija, Tehnološki fakultet u Leskovcu i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga – objasnio je član Gradskog veća Zoran Branković.

Kako se navodi na sajtu Grada, startap centar će pružiti podršku novim preduzećima, timovima i pojedincima u realizaciji poslovnih ideja i kreiranju inovativnih proizvoda, počevši od sektora IT tehnologija, a kasnije i u svim delatnostima koje stvaraju inovativna rešenja i proizvode.

– Centar će biti oslonac svim mikro, malim i srednjim preduzećima za razvijanje svog biznisa zasnovanog na inovacijama – istakao je Branković, a prenosi eKapija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор